7 λόγοι για να βάλεις φίλτρο νερού

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με τα φίλτρα νερού και τη χρησιμότητά τους. Όλο και περισσότερα νοικοκυριά, ή επαγγελματικοί χώροι, αποφασίζουν να βάλουν ένα φίλτρο νερού, προκειμένου να επωφεληθούν τόσο άμεσα, όσο και μακροπρόθεσμα από τη χρήση του. 

Εάν αναρωτιέστε κι εσείς γιατί να βάλετε φίλτρο, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει 7 λόγους για τους οποίους αξίζει να το κάνετε (και μάλιστα άμεσα):

  • Απομακρύνει το χλώριο

Το νερό της βρύσης που φτάνει στο σπίτι σας από τη δημόσια ύδρευση είναι εμποτισμένο με χλώριο, καθώς η χλωρίωση του νερού αποτελεί έναν φθηνό και εύκολο τρόπο για τον καθαρισμό του από παθογόνους μικροοργανισμούς. Ωστόσο αυτό έχει ως αποτέλεσμα το νερό να αποκτά άσχημη γεύση και μυρωδιά. Με την τοποθέτηση ενός φίλτρου νερού στη βρύση σας, απομακρύνεται το χλώριο και βελτιώνεται αισθητά η γεύση του νερού.

  • Απομακρύνονται χημικές ουσίες και βαρέα μέταλλα

Σε αρκετές περιοχές το πόσιμο νερό είναι ακατάλληλο για χρήση, καθώς περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες από φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, σκουριά και βαρέα μέταλλα, όπως μόλυβδο, νιτρικά, υδράργυρο κ.α. Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα κατάλληλο φίλτρο νερού θα καθαρίσει το νερό που φτάνει στο σπίτι σας συγκρατώντας όλες τις επιβλαβείς ουσίες και βελτιώνοντας την ποιότητά του στο μέγιστο δυνατό. 

  • Απομακρύνει τα άλατα

Το νερό περιέχει άλατα, τα οποία βλέπουμε ως «άσπρα στίγματα» πάνω σε επιφάνειες και ηλεκτρικές συσκευές. Όσο μεγαλύτερη είναι η συγκέντρωση αλάτων, τόσο πιο «σκληρό» λέμε πως είναι το νερό. Χρησιμοποιώντας την κατάλληλη συσκευή αποσκλήρυνσης, θα λύσετε το πρόβλημα των αλάτων, καθώς συγκρατούνται αποτελεσματικά από τις ιοντοανταλλακτικές ρητίνες, αφήνοντας έτσι να τρέξει πεντακάθαρο το νερό από τη βρύση σας. 

  • Καθαρές ηλεκτρικές συσκευές

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα άλατα δημιουργούν προβλήματα σε ηλεκτρικές συσκευές όπως το πλυντήριο πιάτων και ρούχων, οι βραστήρες και τα καλοριφέρ, και μπορεί να μειώσουν τη διάρκεια ζωής τους. Με τη χρήση ειδικών φίλτρων νερού, οι ηλεκτρικές σας συσκευές θα λειτουργούν καλύτερα, χωρίς να ανησυχείτε για τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί από τα άλατα.

  • Οικολογική μέθοδος

Δυστυχώς υπάρχουν αρκετές περιοχές στην Ελλάδα, όπου το νερό είναι ακατάλληλο για πόση και οι κάτοικοί τους καταναλώνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό. Η τοποθέτηση ενός φίλτρου νερού αποτελεί μια απλή και ταυτόχρονα οικολογική μέθοδο για το σπίτι σας, καθώς θα αποφύγετε τους τόνους πλαστικών μπουκαλιών που μπορεί να απορρίπτετε λόγω εμφιαλωμένου νερού. 

  • Εξοικονόμηση χρημάτων

Με τη χρήση φίλτρων νερού θα δείτε μακροπρόθεσμα διαφορά στο πορτοφόλι σας, καθώς δεν θα χρειάζεται να αγοράζετε καθημερινά εμφιαλωμένα νερά ούτε να αγοράζετε καθαριστικά προϊόντα για τα άλατα. 

  • Εύκολη τοποθέτηση και συντήρηση

Για  τα περισσότερα είδη φίλτρων νερού, όπως φίλτρο βρύσης και φίλτρο άνω πάγκου, η τοποθέτηση είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει εύκολα από εσάς. Για κάποια είδη, όπως το φίλτρο κάτω πάγκου ή το φίλτρο αντίστροφης όσμωσης, πιθανότατα θα χρειαστείτε κάποιον ειδικό για να σας το τοποθετήσει σωστά. Η συντήρησή τους είναι επίσης εύκολη, καθώς θα χρειαστεί μόνο να αλλάζετε τα ανάλογα φίλτρα κάθε 6 μήνες ή 1 χρόνο.

Σχετικά Άρθρα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ!