Φίλτρα νερού κάτω πάγκου: με ξεχωριστό βρυσάκι ή απευθείας στη βρύση;

Τα φίλτρα νερού, αποδεδειγμένα πλέον, αποτελούν την καλύτερη, πιο πρακτική και οικονομικότερη λύση για καθαρό και ποιοτικό νερό στο σπίτι. Οι κατηγορίες τους ποικίλουν ανάλογα τις ανάγκες της περιοχής που διαμένετε, πόσο «σκληρό» είναι το νερό σας και αν χρειάζεται βαθύτερο καθαρισμό από άλατα, χώματα ή βαρέα μέταλλα. Εάν στη δική σας την περίπτωση, ωστόσο, αποφασίσετε να τοποθετήσετε ένα φίλτρο νερού κάτω πάγκου, τότε ποιος τύπος εξυπηρετεί περισσότερο τις ανάγκες σας; 

Τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου, όπως υποδηλώνει και το όνομά τους, τοποθετούνται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε διαφορετικούς τύπους φίλτρων κάτω πάγκου ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του χώρου σας. 

Κάποια από αυτά διαθέτουν δικό τους ξεχωριστό βρυσάκι, το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω στον πάγκο. Για να γίνει αυτό, όμως,  θα πρέπει να κάνετε μια μικρή τρύπα στον πάγκο, ώστε να περάσει το σωληνάκι που θα συνδέει το φίλτρο με το βρυσάκι. Σε αυτή την περίπτωση, το φίλτρο νερού χρησιμοποιείται μόνο για να πιείτε νερό, επομένως παρατείνεται και η διάρκεια ζωής του κατά έναν χρόνο, καθώς δεν καταπονείται ιδιαίτερα. Για την εγκατάστασή του πιθανότατα θα χρειαστείτε υδραυλικό, μιας και πρόκειται για εξειδικευμένη εργασία. 

Συγχρόνως, υπάρχει και η εναλλακτική λύση της τρίοδης βρύσης, εάν δεν θέλετε να κάνετε τρύπα στον πάγκο σας. Αυτό το είδος βρύσης αντικαθιστά την υπάρχουσα και έτσι μπορείτε να έχετε τρεις διαφορετικές επιλογές, όταν ανοίγετε τη βρύση: 

  • κρύο φιλτραρισμένο νερό
  • κρύο αφιλτράριστο
  • ζεστό αφιλτράριστο 

Ένα ακόμη είδος φίλτρου κάτω πάγκου που δεν έχει δικό του βρυσάκι και είναι πιο εύκολο στην εγκατάστασή του, είναι αυτό που συνδέεται κατευθείαν στην κρύα παροχή της βρύσης της κουζίνας. Επομένως, κάθε φορά που θα ανοίγετε τη βρύση σας στο κρύο, θα τρέχει καθαρό, φιλτραρισμένο νερό. Βέβαια, σε αυτήν την περίπτωση το φίλτρο χρησιμοποιείται περισσότερο όχι μόνο για να πιείτε νερό αλλά και για να πλύνετε πιάτα, επομένως πιθανότατα θα χρειαστεί αλλαγή του φίλτρου πριν από το έτος, περίπου στους 6-9 μήνες. 

Τέλος, τα φίλτρα κάτω πάγκου διαχωρίζονται σε μονά, διπλά ή τριπλά. Αυτή την ενότητα όμως θα την αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο μας.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας, το κατάλληλο φίλτρο νερού θα σας λύσει οριστικά το πρόβλημα της καθαρότητας του πόσιμου νερού σας. Τα φίλτρα νερού κάτω πάγκου Proteas αποτελούν την κορυφαία επιλογή στο είδος του, με βρυσάκι ή χωρίς. Το έμπειρο προσωπικό μας θα σας βοηθήσει να διαλέξετε το καλύτερο φίλτρο νερού για εσάς και την οικογένειά σας!

Σχετικά Άρθρα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ!