Φίλτρα νερού κεντρικής παροχής: Η ιδανική λύση για καθαρό νερό σε όλο το σπίτι

Φίλτρα νερού κεντρικής παροχής: Η ιδανική λύση για καθαρό νερό σε όλο το σπίτι

Η εφαρμογή ενός φίλτρου κεντρικής παροχής είναι ο πιο ολοκληρωμένος τρόπος για να έχετε πλήρη πρόσβαση σε καθαρό νερό για όλες τις οικιακές χρήσεις, τόσο στην κουζίνα, όσο και το μπάνιο. Η χρήση τους είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για περιοχές που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα έντονο πρόβλημα με την ποιότητα, τη γεύση και τη μυρωδιά του νερού του δικτύου και χρειάζονται μια εφικτή λύση που θα εξασφαλίσει υψηλό επίπεδο νερού για κάθε καθημερινή τους ανάγκη.

Τι είναι τα φίλτρα νερού κεντρικής παροχής

Τα φίλτρα νερού κεντρικής παροχής ονομάζονται έτσι γιατί τοποθετούνται απευθείας στα ρολόγια ύδρευσης του σπιτιού και καθαρίζουν το νερό όλου του σπιτιού και όχι μόνο το πόσιμο. Τα συγκεκριμένα φίλτρα εξυπηρετούν ιδιαίτερα αποτελεσματικά στον καθαρισμό του νερού από τα ιζήματα όπως χώματα, λάσπες και σκουριά αλλά και δυσκολότερες περιπτώσεις όπως τα άλατα.

Πρόκειται για συσκευές, στις οποίες τοποθετούνται μέσα διαφόρων ειδών φίλτρα νερού ειδικά φτιαγμένα, για να απομακρύνουν τα παραπάνω στοιχεία. Τα κλασικά φίλτρα νερού κεντρικής παροχής συνήθως περιέχουν φίλτρα πολυπροπυλενίου ή φίλτρα νήματος και χρειάζονται αντικατάσταση συχνά, όταν γεμίζουν με χώματα και λάσπες. Το χρώμα τους από λευκό γίνεται σκούρο καφέ και απαιτείται ανταλλακτικό φίλτρο, αλλιώς γίνονται εστίες μικροβίων και το νερό που θα φτάνει στο σπίτι σας θα είναι πάλι βρώμικο. Γι’ αυτό τον λόγο και οι φιλτροθήκες είναι συνήθως διάφανες, ούτως ώστε να μπορείτε να βλέπετε πότε αλλάζει το χρώμα του φίλτρου και θέλει αντικατάσταση.

Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε και διπλή συσκευή με φίλτρο ιζημάτων και φίλτρο διάσπασης αλάτων σε περιοχές με μέτρια σκληρότητα νερού.

Αν η σκληρότητα του νερού είναι πολύ υψηλή, τότε για την αφαίρεση αλάτων απαιτείται αποσκληρυντής νερού. Σε επόμενο άρθρο μας θα αναλύσουμε και αυτή την κατηγορία φίλτρων.

Αυτοκαθαριζόμενα φίλτρα νερού

Εάν θέλετε να απαλλαχτείτε πλήρως από τις τακτικές αλλαγές φίλτρων, τότε ένα αυτοκαθαριζόμενο φίλτρο κεντρικής παροχής είναι η ιδανική επιλογή. Τα φίλτρα αυτά διαθέτουν ανοξείδωτη σίτα η οποία διαρκεί για αρκετά χρόνια. Ο καθαρισμός του φίλτρου γίνεται χειροκίνητα και εύκολα, με το άνοιγμα της ειδικής βαλβίδας αποστράγγισης που διαθέτουν επάνω ή με περιστροφή της ειδικής ξύστρας.

Επίσης, η ανοξείδωτη σίτα μπορεί να αφαιρεθεί και να την καθαρίσετε γρήγορα κάτω από τρεχούμενο νερό, για αποτελεσματικότερη αφαίρεση των ιζημάτων. Στη συλλογή της Energy Water μπορείτε ακόμη να βρείτε αυτοκαθαριζόμενα φίλτρα κεντρικής παροχής που διαθέτουν ενσωματωμένο μειωτή πίεσης νερού, ώστε να ρυθμίζετε εσείς την πίεση του δικτύου.

Το σημαντικό τους πλεονέκτημα είναι ότι σας απαλλάσσουν πλήρως από τα ανταλλακτικά που απαιτούν οι κλασικές φιλτροθήκες παροχής, εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα από το νοικοκυριό.

Σχετικά Άρθρα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ!