Τι φίλτρα νερού χρειάζεται ένα ξενοδοχείο;

Κάθε ξενοδοχείο υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες κάθε χρόνο. Αυτό από μόνο του αποδεικνύει τις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες φιλοξενίας.

Το καθαρό νερό σε ξενοδοχεία ανήκει ανάμεσα σε αυτές τις προτεραιότητες που κάνουν τη διαφορά για μια σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα ή ένα τουριστικό θέρετρο. Πολλά ξενοδοχεία αρκούνται στα κοινά συστήματα υδροδότησης του δημόσιου δικτύου ή στρέφονται σε λύσεις όπως το εμφιαλωμένο νερό στα δωμάτια ή ψύκτες νερού με μπουκάλες. Ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να διασφαλίσει ταυτόχρονα, υψηλή ποιότητα και υγιεινή νερού, οικονομική κατανάλωση και θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον, όπως η εγκατάσταση του κατάλληλου συστήματος φίλτρανσης νερού για ξενοδοχεία.

Σε αντίθεση με τις παραπάνω περιπτώσεις, τοποθετώντας ένα σύστημα φίλτρανσης νερού για αφαίρεση ιζημάτων και αλάτων στην κεντρική παροχή του ξενοδοχείου, το νερό θα τρέχει πεντακάθαρο από κάθε βρύση για όλες τις ανάγκες κατανάλωσης, προσφέροντας διαρκώς ποιοτικό νερό, χωρίς εξαρτήσεις από πλαστικά ή άλλες μεθόδους.

Φίλτρα νερού για ξενοδοχεία

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: καταρχάς, το νερό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε κάθε υπηρεσία του ξενοδοχείου. Από την υπηρεσία πλυντηρίου και καθαρισμού μέχρι το φαγητό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, ή τη λειτουργικότητα του ατομικού μπάνιου, το νερό είναι ζωτικής σημασίας για κάθε επιχείρηση που παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας. 

Με τη χρήση συστήματος φιλτραρίσματος νερού στο ξενοδοχείο ανάλογα με τις εξειδικευμένες απαιτήσεις κάθε περίπτωσης, διασφαλίζεται ότι, όχι μόνο οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία σε κάθε χρήση νερού που πραγματοποιούν, αλλά το ξενοδοχείο θα λειτουργεί με μεγαλύτερο βαθμό βιωσιμότητας σε κάθε πτυχή που αφορά τη χρήση νερού. 

Ποια είναι τα οφέλη ενός συστήματος φίλτρανσης νερού στο ξενοδοχείο

  • Καλύτερη γεύση νερού. Στο εστιατόριο, αλλά και κάθε βρύση σε όλο τον χώρο θα παρέχει ασφαλές, καθαρό, πόσιμο νερό για τους επισκέπτες.
  • Βελτιωμένη εμφάνιση και αισθητική του μπάνιου. Τα άλατα και η σκουριά δεν θα ταλαιπωρήσουν ποτέ ξανά τις βρύσες και τα συστήματα ντους, προκαλώντας φθορές σε σύντομο χρονικό διάστημα χρήσης.
  • Βελτιωμένη εμφάνιση και αίσθηση του ιματισμού. Οι επισκέπτες θα νιώσουν την ποιοτική διαφορά των πετσετών και των σεντονιών που καθαρίζονται με καθαρό, φιλτραρισμένο νερό.
  • Επένδυση με άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη. Πέρα από όλα τα προηγούμενα, ειδικότερα η εγκατάσταση ενός συστήματος αντίστροφης όσμωσης, σημαίνει μεγάλη διάρκεια χρήσης, με την αντικατάσταση στα φίλτρα του συστήματος να γίνεται 1 με 2 φορές τον χρόνο (ανάλογα με την ποιότητα και την κατανάλωση του νερού).

Τι είδους φίλτρο χρειάζομαι για το ξενοδοχείο μου

Κάθε περίπτωση έχει τις ιδιαιτερότητές της. Γι’ αυτό, όμως, είναι εδώ οι water experts της Energy Water! Για να έχουμε ένα άριστο αποτέλεσμα στην ποιότητα του νερού ενός ξενοδοχείου, η ιδανική λύση είναι η τοποθέτηση αποσκληρυντή ή ενός συστήματος αντίστροφης όσμωσης

1) Οι αποσκληρυντές είναι κατάλληλοι για περιοχές με πολλά άλατα και «σκληρό» νερό, δηλαδή κυρίως νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές. Ένας αποσκληρυντής νερού μειώνει δραστικά τα άλατα από το πόσιμο νερό χάρη σε ένα υλικό που περιέχει, το οποίο ονομάζεται ρητίνη. Υπάρχει ποικιλία στη χωρητικότητα των αποσκληρυντών, καθώς όσο περισσότερη ρητίνη διαθέτουν, τόσο περισσότερα λίτρα νερού μπορούν να καθαρίσουν. Η αποτελεσματικότητα της ρητίνης διαρκεί περίπου 3 με 5 χρόνια, μετά καλό είναι να αλλαχθεί.

2) Τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης είναι επίσης εξαιρετική επιλογή για ένα ξενοδοχείο, καθώς τοποθετούνται στην κεντρική παροχή του νερού και φιλτράρουν όλο το νερό του κτιρίου. Καθαρίζουν πολύ δραστικά το νερό τόσο από άλατα όσο και από στερεές ουσίες, ιζήματα, λάσπες αλλά και βαρέα μέταλλα που είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία. 

 

Ενδιαφέρεστε για εγκατάσταση συστήματος φίλτρανσης για το ξενοδοχείο σας; Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας!

Σχετικά Άρθρα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ!