Τι φίλτρο νερού να επιλέξω; Οι experts της Energy Water απαντούν

What type of water filter should I buy?

Τι φίλτρο νερού να επιλέξω;

Ποιος δεν θέλει να απολαμβάνει καθημερινά δροσερό, πεντακάθαρο, υγιεινό νερό, όπως ακριβώς θα το απολάμβανε κατευθείαν από μια φυσική πηγή; Η απάντηση μπορεί να μοιάζει αυτονόητη, ωστόσο, στην πραγματικότητα η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη και απαιτεί καινοτόμες λύσεις για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Πόσο υγιεινό είναι το νερό βρύσης;

Αποτελεί γεγονός ότι το πόσιμο νερό από το δημόσιο δίκτυο ύδρευσης που φτάνει στη βρύση υφίσταται διαδικασία χλωρίωσης, προκειμένου να καθαριστεί από τα μικρόβια και να καταστεί πόσιμο για τον καταναλωτή. Αυτή η τακτική, όμως, όσο απαραίτητη είναι, άλλο τόσο επιβαρύνει το νερό με τοξικές ουσίες που έχουν αρνητικές έως και βλαβερές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Φίλτρα νερού: τα τεράστια πλεονεκτήματα

Τα φίλτρα νερού είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται κανείς για να πετύχει το ιδανικό επίπεδο αποχλωρίωσης, απομακρύνοντας αποτελεσματικά τις επικίνδυνες ουσίες από το πόσιμο νερό που φτάνει στη βρύση. Ειδικότερα οι κάτοικοι των πόλεων και των μεγάλων αστικών κέντρων αναγνωρίζουν ακόμα τη μεγάλη αξία του φίλτρου, καθώς η περιβαλλοντική ρύπανση και η μόλυνση του νερού αποτελεί μια δυσάρεστη πραγματικότητα με την οποία καλούνται να έρθουν αντιμέτωποι καθημερινά.

Η απόκτηση του κατάλληλου φίλτρου νερού μπορεί να αποδειχθεί «σωτήρια» για πολλούς καταναλωτές, ωστόσο, όταν παίρνει κανείς αυτή την απόφαση, το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: Ποιο όμως είναι το κατάλληλο φίλτρο για εμάς; Για να το απαντήσει κανείς αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι υπάρχουν διάφορες κατηγορίες φίλτρων, οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες χρήσης αλλά και τον τόπο κατοικίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Γι’ αυτό τον λόγο, οι experts της Energy Water αναλύουν παρακάτω όλες τις διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν σε φίλτρα νερού και τα κριτήρια με τα οποία μπορείτε να φτάσετε στην ιδανική αγορά:

Φίλτρα νερού βρύσης

Πρόκειται για μια πολύ πρακτική και οικονομική λύση, καθώς αυτά τα φίλτρα νερού τοποθετούνται εύκολα στην μπαταρία της βρύσης, καθαρίζοντας το νερό και βελτιώνοντας τη δυσάρεστη γεύση του.

Φίλτρα νερού άνω πάγκου

Τα φίλτρα νερού άνω πάγκου είναι αυτόνομες συσκευές που τοποθετούνται πάνω στον πάγκο της κουζίνας και συνδέονται πολύ εύκολα με τη βρύση. Γυρίζοντας τον διακόπτη, μπορείτε να αφήσετε το νερό από τη βρύση αφιλτράριστο, για να πλύνετε τα πιάτα ή να επιλέξετε τη φιλτραρισμένη εκδοχή του νερού από το βρυσάκι του φίλτρου για να το πιείτε, να μαγειρέψετε ακόμα και να πλύνετε φρούτα και λαχανικά. Μέσα στις συσκευές αυτής της κατηγορίας τοποθετούνται ειδικά φίλτρα ενεργού άνθρακα, τα οποία προέρχονται από φυσικά υλικά, όπως το κέλυφος καρύδας κ.α. Έχουν εξαιρετική απορροφητικότητα, συγκρατώντας όλες τις βλαβερές ουσίες που υπάρχουν στο νερό και έτσι καταλήγει στο ποτήρι σας κρυστάλλινο! Μπορείτε να επιλέξετε φίλτρο νερού άνω πάγκου με μονό ή διπλό φίλτρο ανάλογα την περιοχή που κατοικείτε. Όσο πιο παλιό είναι το δίκτυο νερού της περιοχής σας, προτιμήστε το διπλό φίλτρο, για να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Φίλτρα νερού κάτω πάγκου

Στην κατηγορία αυτή διακρίνονται δύο επιλογές:

  • Τα φίλτρα κάτω πάγκου που διαθέτουν δικό τους ξεχωριστό βρυσάκι το οποίο λειτουργεί αυτόνομα από την κύρια βρύση.
  • Τα φίλτρα κάτω πάγκου που συνδέονται απευθείας στην κρύα παροχή της κουζίνας και φιλτράρουν το νερό κάθε φορά που ανοίγετε τη βρύση στο κρύο.

Μπορείτε να τοποθετήσετε τα ίδια ανταλλακτικά φίλτρα ενεργού άνθρακα όπως και στα φίλτρα άνω πάγκου.

Φίλτρα νερού αντίστροφης όσμωσης

Είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε, αν μένετε σε περιοχή με πολύ «σκληρό» νερό, όπως είναι, για παράδειγμα, τα νησιά, ή σε αγροτικές περιοχές που παίρνουν νερό από γεώτρηση. Τα φίλτρα νερού αντίστροφης όσμωσης κάνουν την πιο δύσκολη δουλειά, φιλτράροντας το νερό μέσα από ειδική μεμβράνη αφαλάτωσης, αφήνοντάς το να τρέξει στο ποτήρι σας απελευθερωμένο τελείως από άλατα, χλώριο και κάθε βλαβερή ουσία (π.χ. νιτρικά ή αρσενικό). Το σύστημα τοποθετείται κάτω από τον πάγκο της κουζίνας και χρειάζεται να κάνετε μια τρύπα στον πάγκο για να έχετε ξεχωριστό βρυσάκι μόνο για φιλτραρισμένο νερό.

Φίλτρα νερού κεντρικής παροχής

Τα φίλτρα νερού κεντρικής παροχής, όπως υποδηλώνει και η ονομασία τους, τοποθετούνται στον κεντρικό σωλήνα ύδρευσης του σπιτιού, στο ρολόι. Είναι ικανά να συγκρατούν λάσπες, άλατα, σκουριά, γι’ αυτό και επιλέγετε το αντίστοιχο φίλτρο ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στο νερό της περιοχής σας.

Φίλτρα μπάνιου

Σε ποιον δεν αρέσει ένα ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο; Δεν χρησιμοποιούμε νερό μόνο για πόση αλλά και για την προσωπική μας υγιεινή. Τα φίλτρα μπάνιου μπαίνουν πολύ εύκολα στη βρύση του ντους και μας προστατεύουν από όλες τις βλαβερές ουσίες που περιέχει το νερό και μπορεί να βλάψουν το δέρμα μας. Είναι κατάλληλα για ανθρώπους με αλλεργίες και δερματικές παθήσεις.

Επαγγελματικά φίλτρα νερού

Η χρήση ποιοτικoύ νερού και μάλιστα σε εκτεταμένες ποσότητες, αποτελεί προτεραιότητα για κάθε κατάστημα εστίασης και διασκέδασης. Τα επαγγελματικά φίλτρα νερού σε τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν κάτι παραπάνω από ιδανική λύση, εξασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο ποιότητας και υγιεινής για τους πελάτες σας. Ένα επαγγελματικό φίλτρο νερού προσφέρει ένα τέλειο αποτέλεσμα φιλτραρίσματος, καθαρίζοντας πλήρως το νερό από άλατα, μυρωδιές ή βακτήρια. Ειδικότερα τα φίλτρα νερού για καφετιέρες που τοποθετούνται σε καφέ-μπαρ, μπορούν να εμπλουτίσουν το νερό με μέταλλα, τα οποία αποδίδουν ένα εξαιρετικό και εύγευστο νερό που αναδεικνύει τα αρώματα του καφέ καθώς και των άλλων ροφημάτων που σερβίρονται.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φίλτρα νερού της Energy Water, καθώς και για συμβουλευτική καθοδήγηση προκειμένου να ολοκληρώσετε την κατάλληλη επιλογή, μπορεί να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας ηλεκτρονικά στο info@energywater.gr ή τηλεφωνικά στο 2310 654555. Η ομάδα μας είναι πάντα στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να απολαμβάνετε καθαρό και υγιεινό νερό!

Σχετικά Άρθρα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ!